Op vrijdag 10 juni 2016 werden de jaarlijkse Lokale Omroep Awards uitgereikt. De uitzending van All That Jazzz van 9 februari 2016 (deel 1 en deel 2) was genomineerd in de categorie ‘radio’. De prijs ging uiteindelijk niet naar All That Jazzz, maar de jury was zeer te spreken over het programma.

Uit het juryrapport:
“Een programma als ‘All That Jazz’ laat de kracht van lokale omroepen zien. Er is ruimte voor onderwerpen en thema’s die je op landelijke zenders nauwelijks hoort. De maker heeft op een natuurlijke manier een brug geslagen tussen het carnaval zoals dat in Nederland wordt gevierd. En het feest in New Orleans. Je hoort dat Willem Habers met veel passie en plezier dit programma maakt. Hij heeft zijn huiswerk prima gedaan en weet veel interessante zaken te vertellen over de muziek. Wat hij vooral heel erg goed doet is de luisteraar op een persoonlijke manier aanspreken. De lokale verbondenheid komt in dit programma niet erg tot uitdrukking. Maar in de beschrijving leest de jury dat het programma in nauwe samenwerking met lokale organisaties op het gebied van jazz wordt gemaakt. Een heel mooi uitgangspunt om elkaar op deze manier te versterken.”

Natuurlijk viel er ook wel wat te verbeteren: de techniek kan beter en ik praat volgens de jury wel erg snel. ‘k Zal er aan denken….

juryrapport OLON Award All That Jazzz